Joey

Joey Kidans

Joey Schuit

Hi! Mijn naam is Joey Schuit. Voor seizoen 2020/2021 zal ik de selectiegroepen van Dansschool Kidans gaan trainen.

Ik ben zelf van oorsprong battle en freestyle georiënteerd geweest qua dans, waarna choreografie in verschillende vormen op mijn pad zijn gekomen en ik ervaring heb met dans-theater. Vanuit die geschiedenis heb ik een sterk fundament gecreëerd als dansdocent in de vorm van Hiphop Choreografie, en Freestyle Classes.

Ik merk vaak dat leerlingen zich kunnen verliezen in een dansstijl en hun eigenheid verliezen en daarbij ook een belangrijk gevoel van zelf-expressie ontbreekt in hun dans. Hierbij spreek ik ook vanuit mijn eigen creatieve proces.

Dit bewustzijn is iets wat centraal staat in de lessen die ik geef en waar ik mij op ga focussen bij de wedstrijd-groepen. Ik streef ernaar om d.m.v. de combinatie van tools, techniek, choreografie  en dansoefeningen in verschillende vormen de dansers als geheel te laten ontwikkelen, zonder hun eigen manier van dansen te verliezen.

Los van het persoonlijke ligt de focus ook heel erg op het groepsverband! Samen sta je sterk en is er geen één doel wat je niet kan bereiken. Mijn doel is dan ook om samen als groep door middel van intensieve maar leuke trainingen ons sterk te ontwikkelen, en onze resultaten laten zien bij performances en danswedstrijden!